Hjälpmedel till barn med NPF - Adhd och Autism

Hej! Företräder du en skola, kommun, ett landsting eller ett företag? 

Lägg de varor du vill köpa i varukorgen. I kassan väljer du "företag". Då kan du, förutom Klarna som betalningsmetod, välja "Faktura direkt från HjälpRedan". Faktureringsavgiften är då 0 kr och ni har 30 dagar på er att betala. Detta alternativ finns eftersom det är vanligt att bl.a. kommuner inte godkänner Klarna som betalningsmetod. Ange eventuellt referensnummer i meddelanderutan!

VAD ÄR NPF? KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER!

Här hittar du produkter som är lämpliga för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Exempel på NPF är t.ex. ADHD, Autism och Dyslexi. Självklart passar många av dessa produkter barn med helt andra förutsättningar och flera av produkterna passar även vuxna lika bra!

Stressbollar, tanglar och tugghalsband kan minska stress och öka fokus. Uppdelade tallrikar som håller maten separerad kan underlätta när man inte kan äta ifall maten blandas ihop. Tunga bestick kan medvetandegöra hållandet så att matsituationen blir lättare. Ett tidshjälpmedel kan visualisera tidens gång och vara till stor hjälp när det är svårt att avsluta en aktivitet. Penngrepp, saxar med anpassade grepp och specialpennor kan vara helt avgörande för att själv kunna skriva, klippa och rita. I den fysiska butiken kan du även att hyra vissa hjälpmedel, till exempel bolltäcken.

Anmäl dig gärna till vårat nyhetsbrev eller gilla Hjälpredan på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Sedan hösten 2016 har HjälpRedan ett unikt samarbete med företaget Only For Heroes. Only For Heroes duktiga logopeder handplockar material som är lämpligt för barn med särskilda behov. HjälpRedan säljer ett urval av dessa produkter. Titta under fliken "Only For Heroes"!