Ännu en trasig pryl...

Ännu en trasig pryl...

Ny stressboll och det har inte gått länge så är den trasig. Känner du igen dig?

Vissa fokusprylar är tåligare än andra. Många stressbollar som är populära bland barnen tål inte så mycket pillande och klämmande som vi skulle önska. 
Men hur vet man vad fokusprylen tål?

HjälpRedan har märkt alla fokusprylar i webbshopen med en hållfasthetsgrad. Det är ingen absolut sanning, utan en uppskattning efter eget provande och kunders respons. Se märkningen som en liten vink om hur mycket produkten kan förväntas tåla och bedöm sedan ifall du tror att den passar användarens behov. Är det en kul pryl för ett enstaka barn eller ett hjälpmedel som skall användas av en hel klass en längre tid? I våra uppdaterade fokus-kit finns enbart fokusprylar märkta med hållfasthet 2 och 3. 

När du köper en fokuspryl i HjälpRedans webbshop hittar du hållfasthetsgraden längst ner under produktbeskrivningen med en länk till utförligare beskrivning av vad den innebär. 

Hållfasthet 1:

Begränsad tålighet. Produkten håller för normalt användande under begränsad tid. Rekommenderas inte som långvarigt hjälpmedel eller som hjälpmedel på en plats där många personer använder det. 

Hållfasthet 2:

Tåligt hjälpmedel. Produkten håller för normalt till mer intensivt användande och klarar flera användare.

Hållfasthet 3:

Mycket tåligt hjälpmedel. Produkten håller för intensivt användande under lång tid och klarar även flera användare.