FRAKT & LEVERANSTID

Fraktavgift
Till privatperson kostar frakten 59 kr oavsett vikt och antal. Beställningar över 500 kr skickas fraktfritt. Vi skickar med DHL och paketet kan hämtas ut på ditt utlämningsställe. Mycket små försändelser kan komma att skickas som brev och levereras då direkt i din brevlåda. Leveranssätt meddelas via det informationsmail som går ut när varorna skickas från butiken. Till företag kostar frakten 120 kr. Större försändelser med leverans till dörren på företag, skolor och vårdinrättningar beräknas frakt efter DHLs taxa. Kontakta oss på info@hjalpredan.se eller 031-266810 för mer information.

Undantag från detta är beställningar av elrullstolen Eloflex som skickas fraktfritt till din dörr. Vill du hellre hämta din Eloflex i butiken lämnar du ett meddelande i kassan om detta. Du blir kontaktad när du kan komma och hämta din stol. Leveranstiden är c:a 1 vecka. 

Vid frakt med hemleverans av andra varor än Eloflex beräknas frakt efter DHLs taxa. Kontakta oss på info@hjalpredan.se  eller 031-266810 för mer information.

Leverans

Beräknad leveranstid för lagerhållna varor är c:a 5 arbetsdagar om inte annat anges under själva produkten.
Lagerhållna varor skickas från butiken helgfri tisdag - fredag. 

Under semesterstängning är leveranstiden längre: KLICKA HÄR FÖR INFORMATION

Vi skickar med DHL som aviserar privatpersoner via sms och försändelsen kan hämtas på ditt utlämningsställe. OBSERVERA att ditt närmaste utlämningsställe för DHL inte alltid är samma som ditt utlämningsställe för Postnord! Om du är osäker, kontrollera vilket ditt närmaste DHL servicepoint är. När varorna skickas från butiken får du ett mail som informerar om att dina varor är på väg. Till skolor, kommuner, landsting och företag leverar DHL till dörren. Mycket små försändelser till såväl privatpersoner som skolor, kommuner, landsting och företag kan komma att skickas med brev och levereras då direkt i din brevlåda. För hemleverans till privatpersoner kontakta HjälpRedan. Avgiften beräknas då enligt DHLs taxa.

Ej uthämtade försändelser debiteras frakten till dig som kund plus 100 kr.

Observera att lagersaldot är en uppskattning!  Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning då varor även säljs i fysisk butik och lagersaldot ibland inte hinner uppdateras omedelbart. Kontakta HjälpRedan för exakt information om lagersaldo! Om en beställd vara inte finns i lager kontaktar vi dig snarast med information om detta och meddelar när den beräknas komma in samt eventuella alternativ. 

Betalning
Vi samarbetar med Klarna och erbjuder betalning via Klarna checkout där både kortbetalning, banköverföring, faktura och delbetalning är möjligt. Läs mer om Klarna checkout 
HÄR.

Avgift för fakturering via Klarna är 29 kr
Klarna Konto: Du kan delbetala i 24 månader. Minsta belopp att betala per månad är 50 kronor eller 1/24 del av den kvarvarande skulden. Aviavgift på 29 kronor per månad tillkommer.

Kommuner, landsting, företag och företrädare som t.ex. god man som beställer mot faktura kan, förutom Klarna som betalningsmetod också välja "Faktura direkt från HjälpRedan" i kassan och faktureras då direkt från HjälpRedan i stället för via Klarna. Faktureringsavgiften är 0 kr och ni har 30 dagar på er att betala. Detta alternativ finns eftersom det är vanligt att exempelvis Kommuner inte godkänner betalningar via Klarna.

För att detta alternativ skall vara tillgängligt i kassan måste du välja "företag" i stället för "privatperson".