HjälpRedan - hjälpmedelsbutik i Göteborg

HjälpRedan är en butik som säljer och hyr ut hjälpmedel.

Här hittar du stöd för både kropp och knopp i alla åldrar! Här finns t.ex. käppar, inkontinensskydd, greppvänliga bestick och handledsskydd. Men också tidshjälpmedel, taktila leksaker, minnesstöd och produkter för ökad koncentrationsförmåga. 

I butiken kan du också hyra rullstol, rollator, kryckor, ramp, TimeTimer och bolltäcke. Så småningom kommer det även att vara möjligt att hyra andra hjälpmedel som för många kan vara svårt att få tillgång till.

Jag heter Lina Melander och är ny ägare av Hjälpredan sedan augusti 2016. Det är mig du möter i butiken!

Jag är behandlingspedagog och har bl.a. arbetat inom funktionshinder och skola. Jag är också sedan tidigare danspedagog med utbildning i rörelselära och skador. Jag har bred kunskap och kan hjälpa dig att hitta lösningar för allt ifrån koncentrationssvårigheter till rörelsenedsättning och idrottsskador.

HjälpRedan är den lilla, personliga butiken där det alltid finns tid och utrymme för dig som kund! Hit är du välkommen att komma in och sitta ned och prata en stund. Vill du ha en kopp kaffe så bjuder jag gärna på det! Ibland kommer man på de bästa lösningarna bara genom att bolla lite med någon - även om det inte är något man köper i butik utan kanske lätt kan fixa till själv! Har du trötta ben eller ont någonstans finns en bekväm stol att sitta och vila på. Stolen har hjul så om du behöver kan du kan få hjälp att bli körd runt i butiken för att titta på det du är intresserad av.


Letar du efter något som inte finns i butiken? Tillsammans kan vi titta på möjligheterna att beställa det du behöver. Lyckas vi inte försöker jag alltid hänvisa dig vidare till någon som kan hjälpa dig. Man är väldigt utsatt när inte kroppen eller knoppen gör som man vill och du som kund skall inte behöva gå iväg utan någon tråd att följa.

HjälpRedan har specifik kompetens inom barn och Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som t.ex. ADHD och Autism. Faktum är att det inte finns någon annan butik i Göteborg som har specifik inriktning och kompetens inom just detta område! Här kan du till exempel prova vilka stressreducerande hjälpmedel som känns bäst. Denna del av butiken är i ständig utveckling så finns inte det du söker idag kan det finnas i morgon. Kom gärna med förslag, tips och önskemål om vad just du eller ni behöver!HjälpRedan är mån om miljön. Leveranser till butiken kommer i kartonger med skyddande material såsom bubbelplast, frigolit m.m. Det du beställer från webbshopen förpackas ofta i detta material så att vi återanvänder det så mycket som möjligt innan det går i återvinningen. Om du inte själv vill använda materialet - lämna det i återvinningen så hjälps vi åt!

Vid leveranser till butiken försöker vi alltid hjälpas åt så att varorna samfraktas i största möjliga mån.

Handlar du i den fysiska butiken får du dina varor i en papperspåse av 100% återvunnet papper. Lämna den i återvinningen när du inte behöver den längre så hjälps vi åt att sluta cirkeln. Påsarna i butiken är självklart gratis!


Kommun, landsting eller företag och vill beställa varor? Inga problem! Lägg de varor ni vill beställa i varukorgen. När ni checkar ut väljer ni "företag" och kan då ange olika leverans- och faktureringsadress. Fakturan kommer då direkt från HjälpRedan i stället för från Klarna. Ni har 30 dagar på er att betala.

Butiken på Olskrokstorget har öppet tisdag till fredag 10-17.

Webbshopen är öppen dygnet runt.

Ring eller maila gärna om du har frågor så lovar jag att hjälpa till efter bästa förmåga!  Du kan också skicka ett meddelande via facebook.

Även om en produkt inte finns just nu kan den vara på väg eller gå att beställa just till dig!

Varma hälsningar,

Lina Melander

HjälpRedan Rehabbutik

Tel 031-266810

Mail info@hjalpredan.se


Fullständigt företagsnamn: HjälpRedan i Partille AB

Organisationsnummer: 556875-0458